SEGUIDAMENT HEM PLANTEJAT LA PREGUNTA: QUÈ PASSA SI POSEM UNA BOLA DE PLASTILINA A L'AIGUA?
HEM FORMULAT LES NOSTRES HIPOTÈSIS I DESPRÉS HEM PASSAT A COMPROVAR-HO.
LA BOLA DE PLASTILINA S'HA ENFONSAT.
TOT SEGUIT HEM PLANTEJAT LA SEGÜENT PREGUNTA: QUÈ PASSA SI LI CANVIEM LA FORMA? I TOTS HEM FORMULAT LES NOSTRES HIPÒTESIS. EN AQUESTA OCASIÓ LA PLASTILINA SURAVA.
EN ELS DOS CASOS TENIM LA MATEIXA MASSA DE PLASTILINA, PERÒ EL VOLUM ÉS DIFERENT. UN COS SURARÀ EN L'AIGUA SI LA SEVA DENSITAT ÉS MÉS PETITA, I EN CANVI, SI LA SEVA DENSITAT ÉS MAJOR QUE NO PAS DE L'AIGUA S'ENFOSARÀ. EL PRINCIPI D'ARQUÍMEDES ÉS EL QUE ENS EXPLICA PERQUÈ ELS COSSOS SUREN.
HEM VOLGUT ENFONSAR EL VAIXELL I HEM ANAT AFEGINT BOLETES DE PLASTILINA FINS QUE LA SEVA DENSITAT HA SIGUT MAJOR QUE L'AIGUA I AQUEST S'HA ENFONSAT.
DIES DESPRÉS HEM OBSERVAT QUE LA PLASTILINA HAVIA CANVIAT DE COLOR, LA PLASTILINA EN FORMA D'ESFERA TENIA UN COLOR TARONJA FLUIX I LA QUE TENIA FORMA DE VAIXELL ES VEIA DE DOS COLORS, LA PART ENFONSADA D'UN COLOR TARONJA FLUIX I LA PART QUE SURAVA D'UN TARONJA FORT. TAMBÉ QUE ESTAVA MOLT TOVA I S'ESTAVA DESFENT EN TROSSETS.
HEM EXPERIMENTAT LLIUREMENT AMB DIFERENTS OBJECTES DE PLASTILINA SI S'ENFONSAVEN O SURAVEN. AMB LA MATEIXA MASSA HEM COMPROVAT QUE ELS QUE TENIEN FORMA DE VAIXELL O GOT NO S'ENFONSAVEN I LA RESTA SI.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada