dilluns, 20 de març del 2017

RAJOLES DE XOCOLATA

OBSERVEM ELS INGREDIENTS DE LA XOCOLATA I EL SEU PES. LA XOCOLATA BLANCA PESA 75 GRAMS, LA XOCOLATA AMB LLET 125 GRAMS I LA XOCOLATA NEGRA 120 GRAMS? ON HI HA MENYS XOCOLATA? LLEGIM ELS INGREDIENTS DE CADA PAQUET.
XOCOLATA BLANCA -NO PORTA CACAU
XOCOLATA AMB LLET- EL 30% DE CACAU
XOCOLATA NEGRA-70% CACAU

D'ON PROVÉ LA XOCOLATA?
-SOTA TERRA HI HA PLANTES I D'AQUÍ SURT LA XOCOLATA
-LA XOCOLATA SURT DEL SUPERMERCAT
-LA XOCOLATA SURT DELS ARBRES I DESPRÉS FAN UNA MASSA A LA FÀBRICA
-LA XOCOLATA BLANCA NO ÉS XOCOLATA 

BUSQUEM PER INTERNET D'ON SURT LA XOCOLATA I COMPROVEM ELS NOSTRES CONEIXEMENTS PREVIS.


L'ENDEMÀ CONTINUEM AMB L'OBSERVACIÓ DE LES RAJOLES DE XOCOLATA. LES OBRIM I VEIEM COM ÉS CADASCUNA. 
AQUESTES RAJOLES DE XOCOLATA ESTAN EN ESTAT SÒLID. 
 SI PARTIM UNA RAJOLA PER LA MEITAT CONVERTIM UN RECTANGLE EN DOS QUADRATS

PREGUNTA:  PUC CONVERTIR AQUESTA XOCOLATA SÒLIDA EN XOCOLATA LÍQUIDA SENSE AFEGIR CAP LÍQUID?

FEM LES NOSTRES HIPÒTESIS: 
 - NO PERQUÈ ÉS MOLT DURA
- SI, PERQUÈ SI LA TENS MOLTA ESTONA A LA MÀ ES DESFÀ
- LA PODEM DEIXAR AL SOL 
- TAMBÉ LA PODEM FICAR AL MICROONES O AL FORN

POSEM LA XOCOLATA EN PLATS I ANEM A COMPROVAR-HO POSANT-LA AL MICROONES.


COMPROVEM QUE LA XOCOLATA S'HA CONVERTIT EN LÍQUIDA. LA CALOR LA FETA CANVIAR D'ESTAT. 


AQUESTA XOCOLATA LA PODEM TORNAR A TENIR EN ESTAT SÒLID? L'HEM DEIXADA EN UN PAPER A L'AIRE LLIURE A VEURE QUÈ PASSAVA.


DESPRÉS D'EXPERIMENTAR AMB LA XOCOLATA I ELS SEUS ESTATS SÒLID I LÍQUID, L'HEM TASTADA. ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada